Möbeltapetsering

Behöver favoritfåtöljen en fräsch ny framtoning? Består middagarna mest av träsmak där bak? Har du en divan som tappat livsgnistan? Eller en canapé som fullkomligen skriker ”Ack vé!”… Eller en annan möbel vars komfort har lika tveksam nivå som säljtexten du just läst, ja då är det kanske dags att renovera den hos mig!

De flesta möbler går att rädda. Med tålamod, precision och gott handlag kan din favoritmöbel och ögonsten få nytt liv och pryda ditt hem flera decennier än. Arvegods och loppisfynd, den älskade slitna soffa eller helt vanliga fåtöljen. Det allra mesta förtjänar en andra, tredje, fjärde chans… I min verkstad kan du lämna in din möbel för omklädsel och, vid behov, renovering av stoppningen samt enklare restaurering av trädetaljer som armstöd och ben. Jag syr även gardiner och klär lampskärmar, samt klär om sänggavlar.

Alla arbeten utförs med fokus på kvalitet i både material och hantverk, en känsla för detaljer och en lyhördhet för Din vision.

Textila Bruksföremål

Även om man planerar in i minsta detalj hur man ska använda allt material så blir det ändå alltid lite spill i en verkstad. Jag använder spillmaterialet, återbrukade textilier från loppisar och auktioner för att skapa nya ting. Det blir lite av varje beroende på materialet och humöret.
Men några exempel: väskor, necessärer, kuddfodral, kepsar, prydnadsföremål, lampskärmar med mera.

Försäljning av möbeltyger och material

I min verkstad finns ett stort urval av tygprover från flera olika leverantörer. Du får gärna låna hem prover så du kan se om de passar i din hemmiljö innan du bestämmer dig för vilket tyg du vill köpa. Detta gäller både när du väljer tyger till de möbler jag klär om åt dig, eller om du vill köpa tyg och material för att själv ge dig på ett projekt där hemma. Jag hjälper dig gärna beräkna mängden du behöver.

Lagning av textilier

Om en söm gått upp i ett föremål som är för stort och grovt för din symaskin där hemma, kan jag hjälpa dig laga föremålet på min maskin som klarar det mesta. Jag kan även hjälpa dig som inte har någon symaskin där hemma, att laga hemtextilier, vissa typer av kläder, samt lägga upp byxor.
Tag kontakt med mig och bifoga gärna bilder så ser vi vad vi kan göra.

Försäljning av möbler

Det är svårt att säga nej till vackra möbler på väg till tippen… Ibland brister hjärtat nästan och jag tar mig an en möbel som jag egentligen inte har plats för. I vissa fall kommer de finnas till försäljning. Då annonserar jag det både här på hemsidan och via mina sociala medier. Håll utkik här eller där efter något unikt att sätta i ditt hem!