Hantverk och kreativitet är två röda trådar genom mitt liv. Jag har spelat fiol sedan jag var liten och alltid haft något pyssel eller handarbete på gång vid sidan av. Det senaste decenniet har jag arbetat som frilansmusiker och rest jorden runt på olika turnéer och musikaliska äventyr. Att ha en egen verkstad att gå och fixa runt i när jag väl är på hemmaplan har länge varit en dröm.

När vi klev in i en ny verklighet våren 2020 bestämde jag mig ganska snabbt för att utbilda mig inom ett hantverksyrke, för att kunna ha en egen verkstad att styra och ställa över framöver, i kombination med att vara ute och spela. Jag hade redan varit och nosat på möbeltapetsering några år tidigare. Intresset för antika föremål, framför allt möbler fanns redan, samt viljan att bevara, restaurera och återbruka för en hållbar framtid.

Sagt och gjort, jag tog chansen och utbildade mig till möbeltapetserare på Tibro Hantverksakademi 2020-2022. Det var en helt fantastisk utbildning, och genom ypperlig handledning av mina två lärare (Sofie Rabe och Hedvig Mott Törnblom), samt fantastisk inspiration på mina tre praktikplatser (Noble Hill Möbeltapetsering i Alingsås, Stilbrott Fia Fox i Stockholm, Lilla Hönans Tapetserarverkstad i Hindås) kunde jag ta både examen och Gesällbrev våren 2022 och öppna min egen Hemvist i september samma år.